- NAUJI PRODUKTAI (32)
- AKCIJOS (5)
- BE GLITIMO (140)
- Aliejus (2)
- Alternatyvūs pieno produktai (22)
- Desertui (106)
- Dribsniai (23)
- Duonos gaminiai (33)
- Duonelės trapučiai/ krekeriai/ vaisių batonėliai (18)
- Gėrimai (2)
- Makaronai/ ankštiniai/ kruopos/ sėklos (46)
- Maistas kūdikiams (1)
- Organizmo stiprinimui/ valymui / lieknėjimui (8)
- Prieskoniai/ padažai/ saldikliai/ uogienės (16)
- Produktai kepimui (55)
- Sausainiai/ pyragaičiai (29)
- Sriubos (5)
- Odos priežiūrai (2)
- Burnos higienai (2)
- Kita (2)
Bananiniai keksiukai (be glitimo, be kiaušinių)
Ingredientai
2 stiklinės „Orgran“ begliuteninių miltų su tešlos kildinimo medžiagomis (260g)
100g linų sėmenų
¾ stiklinės cukraus pudros
2 lengvai išplakti kiaušiniai (arba 2 arbat. šaukšteliai „Orgran“ kiaušinių pakaitalo „be kiaušinių“ + 4 valg. šaukštai vandens).
¾ stiklinės pieno arba pieno pakaitalo (sojų, ryžių, kanapių pieno)
60g tirpinto sviesto arba margarino
2 sutrintų bananų košė
Gaminimo metodas
Įkaitinti orkaitę iki 210 C.
Lengvai ištepkite riebalais 12 keksiukų dėklą.
1. Į indą suberti miltus, linų sėklas ir cukrų, viską išmaišyti.
2. Dubenio centre padaryti duobutę, į kurią supilti 3 punkte pagamintą masę.
3. Sumaišyti kiaušinius (arba kaiušinio pakaitalą), pieną, sviestą arba aliejų ir bananų košę. Gautą masę supilti į dubenį su miltais.
4. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Nepermaišyti.
5. Sudėti išplaktą mikstūrą į keksiukų dėklą ir kepti 20-25 min arba tol kol keksiukai iškils ir apskrus.
6. Kai iškeps, ištraukite ir palaukite kol atvės.
Patiekite su šalta ryžių, sojų ar avižų pieno stikline.