Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Bananiniai keksiukai (be glitimo, be kiaušinių)

Ingredientai
2 stiklinės „Orgran“ begliuteninių miltų su tešlos kildinimo medžiagomis (260g)
100g linų sėmenų
¾ stiklinės cukraus pudros
2 lengvai išplakti kiaušiniai (arba 2 arbat. šaukšteliai „Orgran“ kiaušinių pakaitalo „be kiaušinių“ + 4 valg. šaukštai vandens).
¾ stiklinės pieno arba pieno pakaitalo (sojų, ryžių, kanapių pieno)
60g tirpinto sviesto arba margarino
2 sutrintų bananų košė

Gaminimo metodas
Įkaitinti orkaitę iki 210 C.
Lengvai ištepkite riebalais 12 keksiukų dėklą.

1. Į indą suberti miltus, linų sėklas ir cukrų, viską išmaišyti.
2. Dubenio centre padaryti duobutę, į kurią supilti 3 punkte pagamintą masę.
3. Sumaišyti kiaušinius (arba kaiušinio pakaitalą), pieną, sviestą arba aliejų ir bananų košę. Gautą masę supilti į dubenį su miltais.
4. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Nepermaišyti.
5. Sudėti išplaktą mikstūrą į keksiukų dėklą ir kepti 20-25 min arba tol kol keksiukai iškils ir apskrus.
6. Kai iškeps, ištraukite ir palaukite kol atvės.

Patiekite su šalta ryžių, sojų ar avižų pieno stikline.