Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Baronkytės (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:

1 stiklinė kukurūzų miltų (145g)
¼ stiklinės ryžių miltų (45g)
¼ stiklinės Orgran glitimo pakaitalo (40g)
60g lydyto sviesto arba augalinės kilmės sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1 ½ v. š. pieno arba augalinės kilmės pieno (22ml)
1 kiaušinis arba 1 a. š. kiaušinių pakaitalo (išplaktas su 2 v.š. vandens)
1 a š. vanilės esencijos
4 a. š. kepimo miltelių be glitimo (16g)
3 a. š. sausų mielių

Citrininis glaistas:
¾ stiklinės cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
½ a. š. tarkuotos citrinų žievelės

Gaminimo metodas:

Įkaitinti orkaitę iki 160 °C.
Skardą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti aliejumi.
1. Dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus išskyrus cukrų.
2. Margariną išsukti su dubenyje esančiais ingredientais taip, jog gautųsi panaši konsistencija į smulkius džiuvėsėlius.
3. Prasijoti cukraus pudrą, pašalinant galimus cukraus gumulėlius.
4. Cukrų ir pieną supilti į puodą ir ant mažos ugnies pavirti, kol cukrus ištirps. Tada įpilti vanilės esencijos.
5. Suplakti kiaušinius arba kiaušinių pakaitalą (kiaušinių pakaitalui pasiruošti reikia 1 a.š. Kiaušinio pakaitalo iki putų išplakti su 2 v.š. vandens).
6. Pieno ir cukraus mišinį supilti į sausą mišinį ir viską gerai išplakti.
7. Pabarstyti stalą begliuteniniais miltais ir gerai išminkyti tešlą.
8. Tešlą suplėšyti gabalėliais iš kurių voliojant formuoti apie 13cm ilgio pailgas lazdeles.
9. Lazdelių abu galus sujungti ir formuoti apvalias baronkytes.
10. Baronkytes sudėti ant paruoštos kepimo skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol įgaus rusvą spalvą.
11. Laukiant kol iškeps baronkos, galima pasiruošti glaistą. Sumaišyti cukraus pudrą, citrinos sultis ir trakuotą žievelę. Maišyti kol gausis vientisa masė.
12. Kol baronkytės šiltos užpilti glaistą ir palikti atvėsti.