Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Begliuteninė duona su alyvuogėmis (Be kviečių, Be pieno, Be glitimo)

 

Ingredientai:
300g kelių grūdų begliuteninės duonos mišinio "Bezgluten"
½  a.š. druskos
1 šaukštas cukraus
12g šviežių mielių
1 stiklinė vandens
2 v.š. alyvuogių aliejaus
150g kapotų žaliųjų ir juodųjų alyvuogių be kauliukų.


Mieles ištirpinkite stiklinėje drungno vandens. Į plaktuvo indą įpilti aliejų ir vandenį su tirpintomis mielėmis. Suberti miltus, druską ir cukrų. Viską gerai išmaišyti maišytuvu. Į tešlą įberti nusausintas alyvuoges ir išmaišyti su šaukštu. Kepimo skardą iškloti su kepimo popieriumi. Iš tešlos suformuokite norimos formos duonos kepaliuką ir palikite ant kepimo skardos pakilti. Kepimo orkaitės apačioje pastatykite vandenį su karščiui atspariu indu, kad būtų palaikoma oro drėgmė. Kuomet tešla pakils dvigubai, dėti į 180 laispnių C  įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min.