Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Begliuteninis morkų pyragas (Be glitimo, Be pieno, Be mielių)

Ingredientai:
350g begliuteninių naminių miltų mišinio (be kviečių krakmolo) "Begzluten"
4 kiaušiniai arba 4 a. š. kiaušinių pakaitalo „Orgran“
250g cukraus
1 a. š. begliuteninių kepimo miltelių
1 a. š. sodos
½ stiklinės aliejaus
1 a. š. cinamono
2 stiklinės tarkuotų morkų

Pagaminimo metodas:
Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Jei reikia, nupilkite iš morkų susidariusias sultis. Kiaušinius* išplakite su cukrumi. Plakdami įpilkite aliejaus, sudėkite morkas. Tuomet sudėkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Stačiakampio formos skardą iškloti kepimo popieriumi, apibarstyti tešlą likusiomis tarkuotomis morkomis ir dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių C temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 min.

* - jautriems kiaušiniui naudokite „Orgran“ kiaušinių pakaitalą santykiu 4 kiaušiniai = 4 a.š. Kiaušinių pakaitalo, išplakti iki purios masės su 8 valgomaisiais šaukštais vandens. Gautą masę sukrėsti į dubenį su likusiais produktais pagal pagrindinį receptą.