Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Imbieriniai meduoliai - žmogeliukai (be kviečių, be glitimo, be kiaušinių, be pieno produktų)

 Traškūs imbieriniai sausainiai - žmogeliukų formos meduoliai - bus tikras džiaugsmas alergiškiems vaikams, kurie jautrūs kviečiams, kiaušiniui ir pieno produktams.

Ingredientai:
 1 ¼ puodelio miltų be glitimo (šiek tiek uždėkite viršaus - darbo vietos pabarstymui (pvz.: kukurūzų, ryžių, grikių, žirnių miltų);
½ puodelio tapijokos miltų;
½ puodelio bulvių krakmolo;
2 arbatiniai šaukšteliai glitimo pakaitalo;
1 šaukštelis druskos; 1 puodelis nesūdyto sviesto arba augalinės kilmės margarino;
1 puodelis rudojo cukraus;
1 šaukštas tamsios melasos;
1 kiaušinis arba (1 arbat. šaukštelis „Orgran“ kiaušinių pakaitalo „be kiaušinių“ išplakto su 2 šaukštais vandens);
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
2 ½ šaukštelio malto imbiero;
½ arbatinio šaukštelio malto cinamono;
½ šaukštelio maltų muskatų;
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo skardą lengvai ištepkite riebalais arba padenkite kepimo popieriumi.
 

  1. Dideliame dubenyje išmaišykite pirmuosius 5 ingredientus.
     

  2. Kitame dubenyje sudėkite sviestą, cukrų, melasą ir plaktuvu apie 3 minutes plakite iki vientisos masės.
     

  3. Įmuškite kiaušinį arba „Orgran“ kiaušinių pakaitalą „be kiaušinių“, vanilę ir kitus likusius prieskonius. Gerai išmaišykite.
     

  4. Suberkite pasigamintą begliuteninių miltų mišinį ir lėtai maišykite, kol tešla įgaus vientisą tekstūrą. Dubenį 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.
     

  5. Atskirkite tešlą į dvi lygias dalis, vieną dalį tešlos iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Iššpjaustykite sausainėlius ir sudėkite juos į paruoštą skardą. Nuopjovas perkočiokite ir formuokite sausanius. Tą patį pakartokite ir su antrąja tešlos dalimi. Jei tešla tampa per lipni, dar kartą ją atšaldykite.
     

  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba tol, kol taps lengvai auksinės spalvos. Kai iškeps, ištraukite ir palaukite kol atvės. Sausainukus galite dekoruoti su glajumi jei norite.