Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Kalėdinis „Panforte“ (be glitimo, be kviečių, be pieno)

kaledinis panforte be glitimo be pieno

Ingridientai:
1 puodelis (145g) lazdyno riešutų
1 puodelis (160g) smulkintų migdolų
1 puodelis (145g) anakardžio riešutų
1 puodelis (150g) džiovintų datulių be kauliukų
100g džiovintų vyšnių
2/3 (100g) puodelio begliuteninių miltų
2 a.š. prieskonių
1 a.š. malto imbiero
1/3 puodelio (80ml) medaus
1/3 (70g) cukraus pudros
1/3 (70g) puodelio rudojo cukraus
2 š. vandens
cukraus pabarstymui

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Sudėkite į kepimo skardą atskirai lazdyno riešutus.  Migdolus ir anakardžio riešutus išberkite kitoje kepimo skardoje. Kepkite 6-8 minutes, kol šiek tiek apskrus. Išimkite iš orkaitės. Švariu rankšluostiniu popieriu patrinkite lazdyno riešutus, kad pasišalintu odelės. Sudėkite į didelį karščiui atsparų dubenį riešutus, datules (perpjautas per pusę), vyšnias, ir sumaišykite su miltais, prieskoniais ir maltu imbieru.

2. Apvalios formos skardą ištepkite riebalais ir išklokite plonu kepimo popieriumi.

3. Į puodą sudėkite medų, cukraus pudrą, rudąjį cukrų, įpilkite vandens ir viską kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolatos maišyti, karts nuo karto šaukštu nuo puodo kraštų nuvalyti susiformavusius cukraus kristalus. Kaitinti 5 minutes, kol cukrus ištirps. Po to padidinti šiek tiek ugnį, kad masė užvirtų. Virti nemaišant 2-3 minutes, arba (jei turite) kol termometras pasieks 116°C. Nuimkite glajų nuo ugnies ir į jį supilkite riešutų mišinį. Greitai išmaišykite. Greitai visą masę suberkite į formą ir rankų pagalba suspauskite visą masę į formą.

4. Įkaitintoje orkaitėje kepkite 45 minučių. Išimkite iš orkaitės ir padėkite visiškai atvėsti. Aštriu peiliu atskirkite kepinį nuo kepimo formos sienelių. Jį apverskite ant švaraus paviršiaus (padėklas, lėkštė). Kepinį apibarstykite cukrumi.