Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Kinietiški likimo sausainėliai (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

12 sausainių


Ingredientai:
1 kiaušinis (arba 1 a.š. kiaušinių pakaitalo „Orgran“)
1/3 stiklinės cukraus
2 v.š. kukurūzų aliejaus
2 v.š. vandens
¼ stiklinė kukurūzų krakmolo


Pagaminimo metodas:
Pagaminti raštelių su posakiais, juokingais išsireiškimais, meilės tematika ir t.t.
Mikseriu išplakti kiaušinį iki putų. Nevartojantiems kiaušinių, į dubenį įberti 1 a.š. Kiaušinių pakaitalo, įpilti 2 šaukštus vandens ir išplakti iki putų. Supilti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys geltona ir stangri. Įpilti kukurūzų aliejaus, vandens ir nedidelę dalį mišinio įpilti į kukurūzų krakmolą. Tuomet kukurūzų krakmolą supilti į likusį kiaušinio plakinį.
Įkaitinti gerai riebalais išteptą elektrinę kepimo skardą (iki 180º C. Ar įkaitusi pakankamai patikrinti galima užlašinus šiek tiek vandens, turi formuotis „judantys“ lašeliai. Jei elektrinė kepimo skarda neturi temperatūrinio rėžimo, uždėkite kepimo rėžimą tarp žemo ir vidutinio). Ant įkaitinto paviršiaus užkrėsti šaukštą tešlos. Šaukšto apatine dalimi palyginti tešlos paviršių, kad gautųsi maždaug 10cm pločio ir 30mm storio. Kepti kol gražiai apskrus ir kol su mentele galima bus lengvai nuimti nuo kepimo skardos (apie 5-8 min). Jei dar prilipę, reikia pakepti ilgiau, tuomet apversti kitą pusę ir dar šiek tiek pakepti. Būtinai palaikyti pastovią temperatūrą.
Kaip galima greičiau po to, kai sausainėlis nuimamas nuo kepimo skardos, įdėti palinkėjimo lapelį. Kaip sulankstyti yra papraščiau padaryti patiems, nei mums aprašyti, bet galutinis rezultatas turėtų gautis pasagos formos. Paimkite abiejus sausainėlio galus už kraštų, suformuokit mėnuliuko formos (pusę apskrtitimo). Suspauskite taip, kad gautųsi į ragelį panašį forma. Horizontaliai guldomu pirštu per sausainio centrą padarykite įspaudą, tuomet kraštus sulipinkite. Patalpinkite į mažą stiklinaitę ar keksiukų kepimo skardą, kad atvėstų ir išlaikytų formą. Nuvalyti elektrinę kepimo skardą, permaišyti tešlą. Viską pakartoti.