Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Kreminė moliūgų sriuba (be pieno, be glitimo)

Moliūgas - tikras daržo karalius! Iš šio vitaminų lobyno ne tik papuošite savo Helovyno šventę, bet ir gardžiai pavalgysite.

Kaip pagaminti kreminę moliūgų sriubą be grietinėlės? Ogi paprastai - su tofu. Ne visi pieno gaminiai gali būti pakeičiami soja. Espresso kava ir sojų pienas? Hm, nelabai... Bet moliūgas ir švelnus tofu? Tobula!  Dauguma švelniųjų (silk) tofu turi ne taip stipriai išreikštą skonį kaip sojos pienas, o jo tanki ir tiršta struktūra puikiai tinka sutrynimui. Jei niekam neužsiminsite, kad ši sriuba be pieno produktų, valgantieji galės prisiekti, kad sriuboje gausu grietinėlės!

 

 

Jums reikės:

Moliūgo - apie 500-750g, nulupto ir susmulkinto;
1 didelio svogūno - susmulkinto;
200g kubeliais pjaustyto kumpio;
2 skiltelės suskaldyto česnako;
Šlakelio alyvuogių aliejaus;
1 arb. šaukštelio maltos paprikos;
1 arb. šaukštelio įvairių džiovintų žolelių (pvz.: čiobrelių, šalavijų ir lauro lapų mišinys);
1,5L daržovių sultinio;
400 g švelnaus tofu;
Druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį.

Gilioje keptuvėje arba puode paskrudinkite svogūną, kumpį ir česnaką alyvuogių aliejuje, tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus tofu.
Virkite ant mažos ugnies tol, kol moliūgas suminkštės. Tada sudėkite tofu ir sutrinkite viską trintuvu.

Patiekite su trupučiu sojos jogurto ir žiupsneliu maltos paprikos. Jei norite, šią sriubą galite gaminti be kumpio, bus lygiai tokia pati gardi. Patiekti galite su skrudinta duona ar bandelėmis.

 

Skanaus!

Pagaminsite be:

Draugiškas: