Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Obuolių ir aviečių keksiukai (be glitimo, be kiaušinių, be pieno)

Ingredientai:
120g sviesto arba augalinės kilmės sviesto
120g cukraus
½ a.š. vanilės ekstrakto
1 plakto kiaušinio arba 1 a.š. kiaušinių pakaitalo „Orgran“
1 obuolio, nulupto ir sutarkuoto
1 stiklinės universalių miltų su kildymo medžiagomis „Orgran“
½ stiklinės natūralaus jogurto arba jogurto be pieno produktų
¼ a.š. sodos
1 stiklinės šviežių ar šaldytų aviečių

Pagaminimo metodas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 200 C.
2. Paruošti dvi keksiukų skardeles apipurškiant su purškiamuoju aliejumi (arba tiesiog ištepant aliejumi).
3. Elektriniu mikseriu sumaišyti sviestą, cukrų ir vanilę.
4. Įdėti plaktą kiaušinį. Nevartojantiems kiaušinių, atskirame dubenyje iki putų išplakti 1 a.š. kiaušinio pakaitalo su 2 v.š. vandens, sukrėsti į bendrą masę ir gerai išmaišyti.
5. Sutarkuoti nuluptą obuolį.
5. Į vidutinio dydžio indą suberti miltus.
6. Atskirame indelyje sumaišyti jogurtą su soda.
7. Sumaišyti miltų ir jogurto mišinius iki kreminės konsistencijos. Konsistencija turi būti drėgna.
8. Į mišinį sudėti avietes.
9. Paruoštą masę supilti į keksiukų skardeles, įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15min, retkarčiais patikrinant.
11. Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti 5 min. Laikyti sandarioje pakuotėje šaldytuve.