Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Obuolių ir datulių pyragas (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
230g sviesto arba augalinės kilmės sviesto
170g rudojo cukraus arba cukraus pakaitalo
½ vanilės ekstrakto
2 plakti kiaušiniai, arba 2 a.š. kiaušinių pakaitalo „Orgran“
2 v.š. džemo
1 stiklinė smulkintų datulių
115g ryžių miltų
115g „Orgran“ universalių miltų su kildymo medžiagomis
1 v.š. „Orgran“ glitimo pakaitalo
¼ a.š. sodos

Pagaminimo metodas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 165° C.
2. Kepimo skardą apšlakstyti arba išpurkšti aliejumi. Iškloti kepimo popieriumi (skardos dugną, pločio dydžiu).
3. Sumaišyti sviestą, cukrų ir vanilę.
4. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Nevartojantiems kiaušinių, atskirame dubenyje iki putų išplakti 2 a.š. kiaušinių pakaitalo su 4 šaukštais vandens.
5. Sudėti džemą, obuolius ir datules.
6. Sumaišyti ryžių miltus, universalius miltus, glitimo pakaitalą ir sodą su obuolių mase.
7. Tešlą sukrėsti į paruoštą skardą.
8. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 26 min., kas kartą patikrinant.
9. Iškepus, išimti iš orkaitės ir prieš pjaustant palikti apie 10 min.
10. Atvėsus nuimti nuo skardos. Laikyti sandarioje pakuotėje šaldytuve.