Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Obuolių pyragas su cinamonu (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
2 dideli žali obuoliai
50g sviesto arba augalinės kilmės sviesto
½ stiklinės cukraus
½ a.š. vanilės ekstrakto
1 plaktas kiaušinis arba 1 a.š. kiaušinių pakaitalo „Orgran“
1 a.š. begliuteninių kepimo miltelių
1 stiklinė universalių miltų „Orgran“
¼ stiklinės universalių miltų su kildymo medžiagomis „Orgran“
½ stiklinės pieno arba augalinės kilmės pieno
Ceilono cinamono pabarstymui

Pagaminimo metodas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 175º C.
2. Paruošti apvalią maždaug 20 cm skersmens kepimo skardą, išpurškiant purškiamuoju aliejumi. Skardos apačioje įkloti kepimo popierių (iškirpkite skardos dugno pločio).
3. Nulupti ir išimti obuolio šerdis. Supjaustyti nedideliais griežinėliais. Obuolio skilteles išdėstyti ratu.
4. Elektriniu mikseriu sumaišyti sviestą, cukrų ir vanilę.
5. Įdėti plaktą kiaušinį. Nevartojantiems kiaušinių, atskirame dubenyje iki putų išplakti 1 a.š. Kiaušinio pakaitalo su 2 v.š. vandens, sukrėsti į bendrą masę.
6. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais. Į kreminę konsistenciją įpilti pieno ir viską gerai išmaišyti.
7. Gautą mišinį atsargiai sukrėsti į paruoštą skardą, prižiūrint, kad obuolių skiltelės būtų aplink skardą.
8. Ant viršaus sudėti likusias obuolių skilteles ir apibarstyti cinamonu.
9.Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 min, retkarčiais patikrinant.
10. Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti 10 min, tuomet išimti iš skardos ir įdėti į lėkštę.