Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Pica be glitimo, mažai riebalų, tinka vegetarams

Jums reikės:
350g begliuteninės duonos mišinio
2 skiltelės susmulkinto česnako
1 val. šaukštas susmulkintų šviežių rozmarinų šakelių
1 puodelis pomidorų pastos
½ puodelio be riebalų pakepintos paprikos, supjaustytį plonomis juostelėmis
200 g be riebalų pakepintų artišokų, perpjauti per pusę
125g smulkintų pievagrybių
½ puodelio alyvuogių be kauliukų, supjaustytų skiltelėmis
180g pjaustyto bokoncini sūrio, rukolos salotų, papuošimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 240-220C. Aliejumi (ar kitais augaliniais riebalais) ištepkite dvi apvalias kepimo formas (apie 18cm skersmens)
Supilkite duonos mišinį į  dubenį. Įpilkite 300 ml vandens, sudėkite susmulkintą česnaką, rozmariną. Mikseriu, lengvu rėžimu, plakitę tešlą, kol gausis vientisa masė. Išplaktą masę šaukštu užkrėskite ant kepimo formos, šaukšto dugnu suformuokite 2 picos padus. Kepkite 10-12 min (įjungus orkaitės ventiliatoriaus funkciją), kol gražiai apskrus.

Picos padus įšimkite iš orkaitės. Tepkite ant višaus pomidorų pastą, sudėkite supjaustytus pievagrybius, pabarstykite paprika, artišokais, alyvuogėmis bei bokoncini (ar kokiu kitu) sūriu. Vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydis. Papuoškite keliais rukolos salotų lapais.

Pagaminsite be:

Tinka: