Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Pikantiški sorų maltinukai (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
1 v. š. aukščiausios rūšies ypač tyro alyvuogių aliejaus
¼ stiklinės pjaustytų svogūnų
1 stiklinė sorų
1 skiltelė česnako (smulkinto)
3 ½ stiklinės vandens
½ a. š. Himalajų druskos
1/3 stiklinės stambiai tarkuotos cukinijos
1/3 stiklinės smulkintos morkos
1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio (arba parmezano sūrio be pieno)
1 ½ a. š. šviežio malto čiobrelio, arba ½ a. š. džiovinto
1 a. š. tarkuotos citrinos
¼ a. š. šviežiai malto pipiro

Pagaminimo būdas:
1. Gilioje keptuvėje įkaitinti 1 v. š. aliejaus, sudėti svogūnus ir maišant pakepinti kol suminkštės (apie 2-4 min.). Sudėti soras ir česnaką, kepinti pamaišant apie 30 sekundžių. Įpilti vandens, druskos ir sumažinti ugnį. Dar labiau pamažinti ugnį, uždengti ir troškinti retkarčiais pamaišant. Sudėti cukiniją, morkas, parmezaną, čiobrelius, citrinų žieveles, pipirus. Virti atidengus nuolat maišant, kad soros nepriliptų prie dugno. Kai masė pasidarys minkšta pavirti dar 10 min. Nuimti nuo viryklės ir palikti uždengtą apie 10 min. Aidengti, pamaišyti ir palikti atvėsti apie 30 min.
2. Sudrėkinti rankas ir formuoti 7cm pločio 12 maltinukus.
3. Maltinukus apipurkšti aliejumi (jei neturite, tiesiog aptepkite paviršių), uždengti. Kepti po 4 kol apskrus (kiekvieną pusę apie 3-5 min.). Iškepusius, palikti keptuvėje. Uždengti keptuvės dangčiu pasitroškinimui. Ugnį sumažinti, stebėti, kad neprisviltų.