Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Ryžių ir pomidorų sriuba (be glitimo, be pieno)

Ingredientai:
450g šviežių pomidorų, susmulkintų
Skardinė (400g) konservuotų pjaustytų pomidorų
1 v. š. pomidorų tyrės
150ml  vandens
Druskos ir pipirų pagal skonį
50g ilgagrūdžių ryžių
Šviežiai kapotų petražolių

 

 

Pagaminimo metodas:
1. Sudėkite šviežius pomidorus, konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, vandenį, druską, pipirus į keptuvę ir  užvirinkite, nuolat maišydami, troškinkite apie 30 minučių.
2. Leiskite truputį atvėsti, tada pertrinkite per sietelį arba su blenderiu suplakite iki vientisos masės.
3. Gautą masę sudėkite į puodą,  įdėkite ryžius ir troškinkite sumažinę ugnį apie 15-20 min. stebėkite ryžius kada jie suminkštės.
4. Patiekite dubeneliuose su petražolių lapeliais.