Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Ryžių pudingas su mangais ir kokosų pienu (be gyvulinės kilmės pieno)

Ingredientai:

200g baltų ryžių (trumpagrūdžių arba Risotto),
1 stikl. kokoso pieno,
6 v. š. baltojo cukraus,
1 mango vaisiaus,
1/2 vanilės ankšties,
1/2 v. š. apelsinų žiedų vandens (nebūtinai),
Trupučio druskos.

Pagaminimo metodas:

Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, juos nusunkite, į juos įberkite 3 v. š. cukraus, supilkite kokoso pieną, sudėkite išskustas vanilės ankšties sėklas ir gerai sumaišę palikite, kad aromatai susimaišytų. Tuo tarpu mangą nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišę su likusiais 3 v. š. cukraus ir keliais šaukštais vandens pavirkite ant mažos ugnies apie 15-20 min., kol mangas taps skaidrus (jei vaisius sunokęs reikia virti trumpiau). Jei mangai virdami džiūsta, įpilkite dar kelis šaukštus vandens. Išvirusią uogienę susmulkinkite trintuve, kad neliktų gabaliukų. Ryžius sudėkite į stiklines, jų viršų užklokite keliais šaukštais mangų uogienės sumaišytos su apelsinų žiedų vandeniu. Patiekite kambario temperatūros. Jei norite įvairovės galite apibarstyti mėgstamais riešutais, o į ryžius įmaišyti apelsino, ar citrinos žievelės.