Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Sausainiai su šokolado gabaliukais (be pieno, be glitimo)

Gardūs ir greitai pagaminami sausainukai su šokolado gabaliukais (be pieno, be glitimo)

Pagaminsite: 18 sausainių
Paruošite per: 10 minučių
Kepsite: 12 minučių

Jums reikės:

1 puodelio su kaupu begliuteninio miltų mišinio
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio sodos
0,5 arb. šaukštelio druskos
0,5 puodelio kambario temperatūros augalinio sviesto/aliejaus
0,5 puodelio smulkaus rudojo cukraus
Ketvirtadalis puodelio balto nesmulkaus cukraus
1 didelio kiaušinio arba 1 šaukštelio kiaušinio pakaitalo
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
1 puodelis vidutinio saldumo šokolado gabaliukų

 


1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių. Mažame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sutrupinkite šokoladą ir gabaliukus.

2. Didesniame dubenyje su šakute tarpusavyje maišykite  sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų tol, kol masė taps minkšta ir puri (tai užtruks apie 2 minutes). Įmuškite kiaušinį arba supilkite kiaušinio pakaitalo miltelius, išplakę su 2 šauksteliais vandens, ir įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite. Po truputį suberkite iš kito dubenėlio miltus bei šokolado gabaliukus.

3. Su dideliu šaukštu arba samteliu pasemkite tešlos ir ant kepimo popieriaus suformuokite maždaug 5 cm skersmens sausainukus. Kepkite 10 - 12 minučių, kol sausainių kraštai taps auksinės spalvos. Kai iškeps, palikite atvėsti 2 minutėms. Su mentele perkelkite sausainius ant kepimo popieriaus ir palikite ataušti.

Skanaus!

 

Pagaminsite be:

Draugiškas: