Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Šokoladinis pyragas be mitų (be glitimo)

Ingredientai:

½ stiklinės vandens
¼ a. š. druskos
¾ stiklinės cukrau
120 g. juodo šokolado
200 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai

Pagaminimo metodas:

Ant vidutinio stiprumo ugnies kaitinkite vandenį, druską ir cukrų, kol druska su cukrumi ištirps. Kitame inde ištirpinkite šokoladą. Sviestą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į ištirpintą šokoladą ir supikite vandenį su ištirpiną druska ir cukrumi. Lėtai sumuškite kiaušinius arba suberkite kiaušinio pakaitalą. Viską gerai išplakite. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą skardą. Skardą įstatykite į vandens vonelę su verdančiu vandeniu. Viską dėkite į 150 ° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 min. kol pyrago vidurys vis dar atrodys drėgnas. Išimkite pyragą iš vandens vonelės tačiau palikite kepimo skardoje per naktį. Norėdami išimti pyragą iš skardos, įstatykite ją į karštą vandenį, palaikykite 10 sekundžių, ištraukite, uždėkite ant viršaus lėkštę ir atveskite, pyragas gražiai išsiims iš skardos.