Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Šokoladinis pyragas be pieno, be kviečių, tinka veganams

Pyrago pagrindas:

3   /4 puodelio maltų migdolų ar migdolų miltų
1/4 puodelio kokoso miltų
2 šaukšteliai malto cinamono
1/8 puodelio natūralaus kokoso pieno
1/4 puodelio kokoso sviesto

Kremas:

2 puodeliai šokoladinio kokoso pieno gėrimo
1 puodelis kakavos
1/2 puodelio klevų sirupo
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1/8 šaukštelio malto kajano pipiro
5 šaukštai kukurūzų krakmolo
1/3 puodelio šalto vandens   

Paruošimas:

  Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Sudėkite į vieną dubenį pyrago pagrindo ingredientus ir šakute gerai išmaišykite, kol masė taps trapi. Po to gerai išminkykite visą masę rankomis. Padarykite iš masės rutulį. Paimkite pyrago kepimo formą (apie 20 cm skersmens). Ištepkite augaliniais riebalais. Įdėkite pyrago pagindo suformuotą rutulį į formą ir rankomis tolygiai paskirstykite po visą formą. 

Supilkite į indą kokoso pieną, kakavą, klevų sirupą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir maišykite. Maišykite kol kakava ištirps ir pradės virti. Suberkite kajano pipirą, gerai išmaišykite. Atskirame inde gerai išmaišykite kukurūzų krakmolą su šaltu vandeniu ir supilkite į verdančią kakavos masę. Sumažinkite kaitinimą ir plakite masę 2-3 minutes tol, kol masė taps tiršta. 
Paruoštą pudingą supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Tolygiai šaukštu paskirstykite kremą. 
Kepkite orkaitėje pyragą apie 25 - 30 min., kol pyrago viršus bus tamsiai rudas. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite pastovėti 2-3 valandas. Patiekite su šviežiais vaisiais arba ledais be pieno.   

Pagaminsite be:

Draugiškas: