Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Sviestiniai sausainėliai be glitimo, be pieno, be kiaušinių

Ingredientai:
1 stiklinė „Orgran“ begliuteninių miltų su tešlos kildinimo medžiagomis.
125g sviesto arba margarino (augalinės kilmės sviesto)
½ stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinis arba 1 arbatinis šaukštelis „Orgran“ kiaušinių pakaitalo „Be kiaušinių“
1 arbatinis šaukštelis „Orgran“ kremo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos.
 

Gaminimo metodas

Įkaitinti orkaitę iki 1800 C.

1. Puode ištirpinti sviestą.

2. Šildyti tol kol lengvai paruduos, tuomet nuimti nuo viryklės ir atvėsinti.

3. Į indą sudėti ištirpintą sviestą, vanilę ir cukrų. Viską išmaišyti ir maišytuvu plakti kol pasidarys vientisa masė.

4. Imušti kiaušinį (arba supilkite atskirame inde 1 kiaušiniui atitinkantį „Orgran“ Kiaušinio pakaitalo plakinį (1a.š. Kiaušinio pakaitalo + 2 v. š. Vandens = 1 kiaušinis)) ir išmaišyti, kad pasiskirstytų tolygiai.

5. Suberti miltus ir kremo miltelius.

6. Išmaišyti iki susiformuos tiršta tešla.

7. Iš maždaug arbatinio šaukštelio porcijomis kočiojamo kiekio tešlos formuoti ir ant kepimo skardos sudėti maždaug 4 cm pločio atstumu apskritus sausainėlius. Jei mišinys nėra pakankamai tvirtas įdėti dar šiek tiek miltų.

8. Dekoruoti su migdolais, graikiniais riešutais, vyšniomis, džiovintais abrikosais ir kt. Į tešlą galite dėti šokolado gabaliukų, kokoso drožlių ar džiovintų vaisių.

9. Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 min arba kol apskrus.

10. Atvėsinti ant ištrauktos iš orkaitės kepimo skardos.