- NAUJI PRODUKTAI (32)
- AKCIJOS (5)
- BE GLITIMO (140)
- Aliejus (2)
- Alternatyvūs pieno produktai (22)
- Desertui (106)
- Dribsniai (23)
- Duonos gaminiai (33)
- Duonelės trapučiai/ krekeriai/ vaisių batonėliai (18)
- Gėrimai (2)
- Makaronai/ ankštiniai/ kruopos/ sėklos (46)
- Maistas kūdikiams (1)
- Organizmo stiprinimui/ valymui / lieknėjimui (8)
- Prieskoniai/ padažai/ saldikliai/ uogienės (16)
- Produktai kepimui (55)
- Sausainiai/ pyragaičiai (29)
- Sriubos (5)
- Odos priežiūrai (2)
- Burnos higienai (2)
- Kita (2)
Vaniliniai sausainiai be kviečių, be glitimo, be pieno, be kiaušinių
Ingredientai:
1 kiaušinis (arba 1 a.š. Orgran Kiaušinio pakaitalo be kiaušinių + 2 šaukštai vandens);
⅓ puodelio kukurūzų miltų (45g);
⅓ puodelio ryžių miltų (55g);
½ puodelio cukranendrių cukraus (115g);
½ puodelio augalinio margarino;
5 šaukštai Orgran Glitimo pakaitalo be glitimo GFG (40g);
2 a.šaukšteliai vanilės esencijos;
1 a.šaukštelis kepimo miltelių be glitimo.
Paruošimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Margarinu lengvai ištepkite kepimo skardą.
1. Suberkite visus ingredientus į dubenį.
2. Ištrinkite margariną su sausaisiais ingredientais taip, kad gautųsi trupiniai.
3. Atskirame puodelyje paruoškite 1 kiaušinio konsistencijos masę: išmaišykite 1 a.šaukštelį Orgran Kiaušinių pakaitalo be kiaušinių su 2 šaukštais vandens. Į gautą masę pripilkite vanilės esencijos ir tiek šilto vandens, kad gautųsi 60 ml skysčio(maždaug ¼ puodelio). Supilkite plakinį ir išmaišykite su antrame punkte gautais trupiniais.
4. Iškočiokite tešlą ir formuokite apvalius kamuoliukus.
5. Ant kepimo skardos išdėliokite rutuliukus ir pirštais priplokite, kad gautųsi apvalių sausainių formos.
6. Kepkite apie 8-10 min arba tol, kol sausainiai lengvai apskrus.