Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje

Velykiniai citrininiai aguoniniai kiškučiai (be glitimo, be kiaušinio)

Ingredientai:

1 ¾ puodelio migdolų miltų
žiupsnelis druskos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. agavos sirupo
1 v. š. vanilės ekstrakto
1 v. š. citrinos žievelės
1 v. š. aguonų

 

 

 

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišyti migdolų miltus su druska. Mažesniame dubenyje sumaišyti alyvuogių aliejų, agavos sirupą, vanilės ekstraktą ir įtarkuoti citrinos žievelę. Į sausų ingredientų dubenį sudėti šlapius ingredientus ir viską gerai sumaišyti. Sudėti aguonas ir vėl gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti 0,5 – 0,6 centimetrų storio. Su formele arba peiliu iš tešlos išpjauti kiškučius. Kepti 360 ° C temperatūros orkaitėje 6 – 8 min, kol kiškučių kraštai taps auksiniai rudos spalvos.

Skanaus !