Jūs lankotės archyvinėje TikraiBe.lt svetainės versijoje. Prekių įsigijimas joje negalimas.
Kviečiame apsilankyti naujojoje TikraiBe.lt svetainėje
 
warning: Creating default object from empty value in /home/tikraibe/domains/tikraibe.lt/public_html/old/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Duonos

Reikės:

1/2 puodelio sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai* (arba 1 a.š. kiaušinio pakaitalas)
1 puodelis pasukų (arba avižų pieno)
1/2 a.š. geriamosios sodos
1 puodelis kukurūzų miltų

Reikės:

280 g kukurūzų miltų, smulkios polenta arba smulkių kukurūzų manų kruopų

85 g begliuteninių miltų

2 a.š. geriamosios sodos

juodųjų pipirų pagal skonį

1 didelis kiaušinis* (arba 1 a.š. kiaušinių pakaitalo)

150 ml pieno (arba augalinės kilmės pieno)

Ingredientai:
2/3 stiklinės bulvių krakmolo
2/3 stiklinės migdolų miltų arba rudųjų ryžių miltų
2 v. šaukštai linų sėmenų miltų
½ a. šaukštelis druskos
¼ stiklinės sviesto, margarino ar daržovių sviesto (palmių)
6 v. šaukštai šilto vandens

Ingredientai:
300g kelių grūdų begliuteninės duonos mišinio "Bezgluten"
½  a.š. druskos
1 šaukštas cukraus
12g šviežių mielių
1 stiklinė vandens
2 v.š. alyvuogių aliejaus
150g kapotų žaliųjų ir juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Ingredientai:
1. 250g begliuteninių miltų mišinio duonos kepimui;
2. 250ml vandens;
3. 80g kukurūzų miltų;
4. 7g šviežių mielių;
5. 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
6. žiupsnelis cukraus;
7. 3 valgomieji šaukštai aliejaus;

Iš šių ingriedientų pagaminama apvali ~20cm skersmens duona:
1. 2 stiklinės begliuteninių miltų kepiniams.
2. 1 arbatinis šaukštelis valgomosios sodos;
3. 2 arbatiniai šaukšteliai begliuteninių kepimo miltelių;
4.1/2 arbatinio šaukštelio ksantano dervos arba glitimo pakaitalo „Orgran“;
5. ½ arbatinio šaukštelio druskos;

 Ingredientai:

2 puodeliai šilto vandens (500 ml);

1 puodelis ir 4 šaukštai ryžių miltų (200g);

¾ puodelio kukurūzų miltų (100g);

⅓ puodelio Orgran glitimo pakaitalo „GFG“ (50g);

3 šaukštai bulvių krakmolo (30g);

2 šaukštai cukraus (24g);

1½ a.šaukštelio druskos (6g);

3 šaukštai augalinio aliejaus;

1 šaukštas pieno miltelių;

1 pakelis sausų mielių (7g).

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinti iki 180ºC temperatūros.

1. Dubenyje išmaišykite visus sausuosius ingredientus.

 

 Ingredientai:

350ml vandens;

1½ puodelio kukurūzų miltų (215g);

⅔ puodelio ryžių miltų (110g);

⅓ puodelio "Orgran" Glitimo pakaitalo „GFG“ (50g);

2 šaukštai cukraus (24g);

1½ a.šaukštelių druskos (6g);

1 šaukštas pieno miltelių;

1 pokelis džiovintų mielių (7g).

 

Paruošimas:

 Orkaitę įkaitinti iki 180ºC temperatūros.

1. Dubenyje išmaišykite visus sausuosius ingredientus.

2. Lėtai pildami vandenį, maišykite iki vientisos masės.

 

 Ingredientai:

750g Begliuteninių miltų su tešlos kildinimo medžiagomis “Orgran”;
2 sausų mielių (7g) pakeliai (arba dvigubai daugiau šviežių mielių (14g));
1/2 a.šaukštelio druskos;
2 šaukštai prieskonių mišinio;
250g (1 puodelis) džiovintų serbentų;
125g sviesto arba augalinės kilmės margarino;
300ml pieno arba augalinės kilmės pieno gėrimo (sojos, ryžių, avižų, riešutų);
100g rudojo cukraus;
3 kiaušiniai (tešlai) arba 3 a.š. Kiaušinių pakaitalo;
200g marcipano;
1 kiaušinis (glaistui);
Cukraus pudros.

Surinkti turinį